(0)

Checkpoint Charlie

E-book


»Et eller andet gÞr ondt. Inden i mig. Gamle sÄr. Flydende lava. Et barberblad, eller er det en hÄndfuld glasskÄr, jeg engang har slugt og ikke kan fÄ ud igen, og som nu ligger og skÊrer i mig, skÊrer hver gang jeg drejer mig bare lidt i taxaens slidte sorte lÊdersÊde. Jeg blÞder. Indvendigt. Og som et sÄret dyr har jeg ingen idé om hvordan jeg skal helbrede mig selv.«

Jonas har det hele. To bÞrn, smuk kone og et varmeisoleret etplanshus i VanlÞse. En dag forlader han hjemmet i sit bedste jakkesÊt. Han vil vÊk og har booket en billet til Berlin, men da han nÄr lufthavnen, er flyet forsinket indtil nÊste morgen. Han indlogerer sig pÄ et lufthavnshotel og fordriver ventetiden med en sidste nat i KÞbenhavn.

Det bliver begyndelsen pÄ en odyssé tilbage i hans tidligere miljÞ pÄ Vesterbro, hvor han holdt til, fÞr han endte som frisÞrklippet IT-mand med penge og harmoni pÄ kontoen. PÄ det gamle stamvÊrtshus mÞder Jonas sin engang bedste ven Andreas, og sammen drives de ind i stenbroens nat og langt ud i fortidens minefelter. Blodspor trÊkkes, og skridt for skridt bliver baggrunden for Jonas' flugt blotlagt.

Checkpoint Charlie er en sydende, rÄ og medrivende beretning fra forstÊderne til byens bagside. Fra KÞbenhavn nu og her. Fra VanlÞse til Vesterbro. Og til Berlin, mÄske.