(289)

Daali ja kahvinpavut

audiobook & e-book


Kauppahuoneen uudet tuulet

Piiritanssi-sarjan kolmas osa on kiehtova kuvaus 1800-luvun loppupuolen Suomesta ja Grönforsin kauppahuoneen vÀrikkÀistÀ vaiheista historian pyörteissÀ.

TalouselÀmÀn murros tuo muutoksia Grönforsin kauppahuoneelle, eikÀ edes vauras porvariperhe selviÀ ilman haasteita. Purjelaivat alkavat vÀistyÀ höyrylaivojen tieltÀ, koneet tulevat tehdassaleihin. Yhteiskunnallinen murros nÀkyy naisasialiikkeen nousuna ja VenÀjÀn varjo Suomen yllÀ pidentyy.

Grönforsien kauppahuone joutuu monien muiden laivanvarustajien tavoin etsimÀÀn uutta suuntaa selviytyÀkseen. Kauppahuoneen pelastajaksi nousee tapahtumarikkaiden vaiheiden jÀlkeen perheen nuori, tarmokas tytÀr Daalia, jolla on unelmia ja ideoita yhtÀ paljon kuin kahvinpapuja Kaisariinan pöönÀpussissa.

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat herÀÀvÀt ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat ÀÀnensÀ kuuluviin.


Narrator: Sanna Majuri
Duration: