(30)

De forsvundne roser

audiobook


I Blomstrende syrener lod lÊserne sig rive med af virkelighedens Caroline Ferriday. I Martha Hall Kellys kommende bog mÞder vi Carolines lige sÄ virkelige mor Eliza i tiden lige inden fÞrste verdenskrig.

Året er 1914, og verden har stĂ„et pĂ„ tĂŠrsklen til krig sĂ„ mange gange, at det ikke fylder det store for Eliza Ferriday. Hun er spĂŠndt pĂ„ en nĂŠrt forestĂ„ende rejse fra New York til Sankt Petersborg i selskab med Sofija Stresjnajva, som er kusine af Romanov-familien. De to lĂŠrte for flere Ă„r siden hinanden at kende i Paris og blev hurtigt hinandens fortrolige. Nu stĂŠvner Eliza ud pĂ„ sit livs rejse til Sofijas hjemland for selv at opleve al Ruslands pragt.

Men da Østrig erklÊrer Serbien krig, og det russiske zarimperium begynder at falde, undslipper Eliza med nÞd og nÊppe tilbage til Amerika, mens Sofija og hendes familie mÄ skjule sig pÄ deres landsted, hvor de ansÊtter Varinka, en lokal ung pige, som hushjÊlp. Samtidig gÞr Eliza alt hvad hun kan for at hjÊlpe den russiske familie i sikkerhed pÄ vej vÊk fra revolutionen. Men da hun pludselig ikke lÊngere hÞrer fra Sofija, frygter hun det vÊrste for sin bedste veninde. Hvor er den russiske familie? Har Varinka noget med det at gÞre? Og hvad er Eliza i stand til at udrette, nÄr Atlanterhavet skiller hende og Sofija?

Fra Sankt Petersborgs travle gader til de parisiske avenuer fĂžlger vi Eliza, Sofija og Varinka, hvis veje krydses i et af verdenshistoriens mest afgĂžrende Ăžjeblikke.