(1)

De tio budorden

E-book


"De tio budorden innehÄller i all sin korthet mÀnniskans sen tidernas morgon samlade erfarenheter hur vi kan leva tillsammans och gemensamt pÄ detta klot. Vi har stora svÄrigheter att respektera varandra dÄ vi ju avsevÀrt skiljer oss till klÀdsel, till vanor, till uppförande, till utseende, till hudfÀrg och tro. Men den respekten mÄste vi lÀra oss och budorden försöker med enkla rÄd sammanfatta hur den respekten bör se ut.

De tio budorden Àr kanske vÄrt viktigaste arv. Om budorden överlÀmnades till mÀnniskorna av en gud eller inte fÄr var och en tro som han vill men vi kan inte lÄta bli att tro pÄ De tio budorden för budorden finns.

De tio budorden Àr lika svÄra att förklara som att bokstavligt talat hÄlla och vart och ett har sin förklaring. Det Àr omöjligt för en enskild mÀnniska att helt och hÄllet leva efter dessa regler. Men gemensamt och tillsammans fÄr vi försöka ha De tio budorden som riktmÀrken i en förvirrad vÀrld i ett förtvivlat kaos."

BÄde som tecknare och berÀttare pÄ prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begÄvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med kÀnsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. De tio budorden publicerades första gÄngen 1984.