(0)

Den extra milen

E-book


TvÄ till sin egen förvÄning nyblivna pensionÀrer, författaren Natanael Bengtsson och konstnÀren Nelson-Lööv, i en rolig och tankevÀckande diskussion om livet och konsten, om att skriva och om boxning, om att ha egen firma och om pensionen:

"Vi som av ett inre behov börjat mĂ„la och ansetts tillrĂ€ckligt dugliga att fĂ„ fortsĂ€tta för att vi hade viljan att bli vĂ€rldsberömda hade redan insett att det gĂ€llde att hoppa lĂ„ngt. DrömgrĂ€nsen var satt. Åtta och tretton om jag inte minns fel."

Och, till den unga arbetslösa före detta sjuksköterskan, numera garninstallationskonstnÀrinnan Lena Södergren, som sÄ smÄningom deltar i samtalet:

"Du som blivit konstnÀr genom arbetsförmedlingen och fÄtt konstnÀrsbidrag till en debututstÀllning, hur har du tÀnkt dig att leva i fortsÀttningen. PÄ vilka pengar menar jag. Du verkar för frisk för att svÀlta ihjÀl. Du Àr för gammal för att vara en ung bohem och inte tillrÀckligt gammal för att fÄ komma med mig pÄ pensionÀrsdans."

BÄde som tecknare och berÀttare pÄ prosa utvecklade Stig Claesson en egenartad begÄvning. Hans böcker utgör ofta mellanting av faktiska reportage och fiktion, illustrerade med kÀnsliga och precisa teckningar. Stig Claesson skrev över 80 böcker. Den extra milen publicerades första gÄngen 1994.