(13)

Den tyske pige

audiobook & e-book


1939 - Berlin: Gaderne i den tyske hovedstad er hyllet i sort, rÞdt og hvidt; familien Rosenthals ejendele bliver konfiskeret, og de er ikke lÊngere velkomne i den by, hvor de altid har hÞrt til. Ruteskibet SS St. Louis giver hÄb om en sikker vej ud af Tyskland til det solrige Cuba. Livet ombord er en hvirvelvind af maskeballer, udsÞgte mÄltider og hÞflig opvartning, der fÞles som en surrealistisk ferie for unge Hannah Rosenthal og de Þvrige flygtninge. Men ude pÄ Äbent hav nÄr ildevarslende rygter fra Havana frem til passagererne, og deres skrÞbelige tryghed begynder at smuldre.

2014 - New York: PÄ Anna Rosens 12-Ärs fÞdselsdag dukker en uventet pakke op. Den viser sig at vÊre fra en ukendt slÊgtning pÄ Cuba, og det sÊrprÊgede indhold sender Anna og hendes mor pÄ en opdagelsesrejse til Havana, tilbage til familiens tragiske fortid.

Den tyske pige tager lÊseren med til Berlin og de tyske jÞders flugt fra byen under optakten til 2. verdenskrig, over Cuba pÄ tÊrsklen til revolution og til New York i efterveerne af 11. september, fÞr den nÄr sin slutning i nutidens omtumlede Havana.

”Et enestĂ„ende indblik i modet, rĂŠdslen, ĂŠresfĂžlelsen og overlevelseskraften hos mennesker, der er blevet afskrevet.”

THOMAS KENEALLY, forfatter til Schindlers Liste

”En uforglemmelig roman, der vil indtage sin fortjente plads blandt de allerstþrste romaner, der er skrevet om 2. verdenskrig.”

KIRKUS REVIEWS

”Jeg kunne ikke lĂŠgge bogen fra mig, for nu kunne jeg jo se, hvordan min far og mor mĂ„tte have haft det, bĂ„de i Tyskland og om bord pĂ„ det skib.”

JUDITH KOEPPEL STEEL, passager pÄ SS St. Louis

Om forfatteren:

Armando Lucas Correa er en prisvindende journalist og chefredaktÞr pÄ det spanske magasin People en Español, der storsÊlger i USA. Han har modtaget adskillige journalistiske priser fra National Association of Hispanic Publications og Society of Professional Journalism. Den tyske pige er hans fÞrste roman.


Narrator: Githa Lehrmann
Duration: