(0)

Den virkelige fare i den farlige alder

E-book


”Ingen sygdom skræmmer som kræft. Det er dog næppe alene dens heftige og ret pludselige stigning, der indjager skræk. Der er desuden noget kometlignende ved dens optræden. Ligesom kometen bevæger også den sig tilsyneladende uden for den almindelige orden og vækker derfor stor angst hos uvidende menneskebørn. Sammen med det uforklarlige, det gådefulde, forsvinder heldigvis også rædslen.”

I starten af det tyvende ürhundrede oplevede man en voldsom stigning i krÌfttilfÌldene i Danmark. Faktisk var andelen af befolkningen, der fik krÌft, større i København end i nogen anden europÌisk hovedstad. Alfred Bramsen sÌtter fokus pü denne uhyggelige udvikling og spørger, hvorfor der ikke er blevet forsket mere i ürsagen til krÌftstigningen, og hvordan man kan forebygge udviklingen sÌrligt hos den Ìldre del af befolkning, hvor risikoen for krÌft var langt større end hos den yngre.

”Den virkelige fare i den farlige alder” udkom første gang i 1911.

Alfred Bramsen (1851-1932) var en dansk tandlÌge og forfatter, der udgav en lang rÌkke bøger om sundhed, tandpleje og hygiejne skrevet til lÌgmand. Alfred Bramsen var desuden en ivrig kunstsamler og besad flere vÌrker af Vilhelm Hammershøi, om hvem han udgav to bøger.