(2)

Dengang Mao gik i krig mod spurve

audiobook


Kender du det? Du kigger pÄ en spurv og tÊnker: "Dit fede, lille kapitalistsvin." Er svaret nej? NÄ, men det gjorde kineserne. I forbindelse med vitaliseringen af det kinesiske Þkonomi under Det Store Spring Fremad udnÊvnte den kinesiske regering en rÊkke dyr til at vÊre fjender af fremskridtet - herunder noget sÄ uskyldigt som spurve. HÞr, hvordan kineserne nÊsten udryddede spruvene, og hvordan naturen slog benhÄrdt tilbage.

Velkommen til en historiepodcast om historie og arkÊologi. Lyt med, nÄr vi tager et nyt emne under kÊrlig behandling. VÊrterne er kultur- og socialhistorikeren Katrine og arkÊologen Marie, der tilsammen danner en dynamisk fortÊllerduo, som elsker at have det sjovt med historien.

Cover illustration: Arthur Balitskii/Shutterstock

Marie Brinch er uddannet cand.mag. i forhistorisk arkĂŠologi fra KĂžbenhavns Universitet og har arbejdet for blandt andet Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.

Katrine Stegmann er uddannet cand.mag. i kultur- og socialhistorie samt skuespil- og manuskriptforfatter fra Syddansk Universitet og har arbejdet for blandt andet Odense Bunkermuseum og Glud Museum i Østjylland.

Sammen har de skabt Katrine og Maries Historiepodcast.