(0)

Det er bare for meget

E-book


"I dag skal I/De slippe for mine ejendommelige morgenhilsener. Jeg tĂžrnede nemlig ud for fem timer siden.

Det havde vĂŠret en aldeles smuk nat. HĂžjt, klart vejr. En let brise, et par streger agten for tvĂŠrs, som drev skibet roligt og ubesvĂŠret fremover. Damen – "Fulton" – havde hver en trevl hĂŠngt pĂ„.

Smukt smilede mÄnen til os, og i dens skin lagde riggen sine lange, skarpe skygger nÊnsomt ind pÄ sejlenes feminine buer og gav med sine fantasifyldte, spÊndende linjer de lyse grÄ flader liv."

"Det er bare for meget" er udarbejdet af fem smĂ„ udsendelser, som Skipper Mogens Frohn Nielsen lavede for Danmarks Radio i 1981 under titlen "Ved dagens begyndelse". De tegner et humoristisk og varmt billede af livet pĂ„ Skoleskibet Fulton og Skippers liv med ‘hvalpene‘, de drenge, der var under hans kĂŠrlige kommando.

Mogens Frohn Nielsen (1935-2010) var en dansk forfatter, foredragsholder og illustrator. Han er isÊr ogsÄ kendt som skipper pÄ skoleskibet Fulton, hvor han gjorde det til en livsmission at fÄ adfÊrdsvanskelige drenge pÄ ret kurs. Mogens Frohn Nielsen har bÄde skrevet krimier, debatbÞger, romaner og erindringer om tiden pÄ Fulton.