(49)

Det sista testamentet

audiobook & e-book


En hemlighet begravd i Ärtusenden En medryckande, skrÀmmande thriller om en religiös vÀrldskonspiration du inte trodde var möjlig, men som för varje steg blir alltmer omöjlig att avfÀrda.

I april 2003 plundras Iraks nationella museum i Bagdad. En irakisk tonÄrspojke hittar en urÄldrig lertavla i ett av de hemliga valven, och flyr ut i natten med sitt fynd. Flera Är senare, vid ett fredsmöte i Jerusalem, kliver plötsligt en man fram mot den israeliske premiÀrministern, strÀcker sig efter nÄgot innanför kavajen - och skjuts omedelbart ner av sÀkerhetsvakter. Men i handen har mannen bara en lapp, ett meddelande till premiÀrministern. De olyckliga skotten sÀtter igÄng en serie mord som hotar att stjÀlpa fredsprocessen, och Maggie Costello, erfaren fredsförhandlare, skickas till Mellanöstern. SpÄret leder henne genom judiska bosÀttningar och palestinska flyktinglÀger, mot en av Bibelns sista olösta gÄtor.

"Intrigen och konspirationen i boken Àr bra och intressant."

Torbjörns Bokblogg

"FÀngslande lÀsning.

The Guardian

"En given succé ... en bok att strÀcklÀsa ... De rÀttfÀrdiga har en bÀstsÀljares alla ingredienser."

Daily Express

Sam Bourne Àr en pseudonym för den prisade brittiske journalisten Jonathan Freedland. Han skriver regelbundet i Guardian, London Evening Standard och The Jewish Chronicle och arbetar Àven pÄ BBC Radio 4. De rÀttfÀrdiga Àr en intensiv thriller fylld av action, gÄtor och spÀnning. Sam Bourne tar lÀsaren djupt in i religionens dolda vÀrld, med mysticism och bibliska profetior. I England toppar boken listorna sedan mÄnader tillbaka och har hittills sÄlt i mer Àn 200 000 exemplar.


Narrator: Dan Kandell
Duration: