(10)

Dolt i vatten

E-book


Hyllad kriminaldebut snart som film av producenten bakom Gone Girl och Wild

De kunde rimligtvis inte önska att ens nÄgot vore annorlunda. Erin Àr dokumentÀrfilmare pÄ vÀg att fÄ sitt karriÀrsgenombrott. Mark Àr investeringsrÄdgivare pÄ en bank, med stora planer. De Àr passionerat förÀlskade i varandra, nygifta, pÄ drömsmekmÄnad i solen pÄ ön Bora Bora i Franska Polynesien. SÄ förÀndras allt nÀr de under en scubadykning hittar nÄgonting i vattnet. Varför skulle de yppa hemligheten för nÄgon? Vem skulle kunna ta skada om de höll tyst? Beslutet de tar startar en kedja av hÀndelser, med en katastrofal utgÄng.

Catherine Steadmans hypnotiska debut Dolt i vatten [Something in the Water] har tagit Storbritannien med storm. En laddad thriller om hoppet vi desperat klÀnger oss fast vid, idealen vi frestas överge, och alla storartade lögner vi intalar oss sjÀlva.

CATHERINE STEADMAN Àr en brittisk författare och skÄdespelerska, bosatt i norra London.Hon Àr kÀnd för sin medverkan i TV-serier som Downton Abbey och Morden i Midsomer, samt filmer som Mansfield Park. Dolt i vatten Àr hennes debutroman. FilmrÀttigheterna har köpts av Reese Witherspoons produktionsbolag, som ligger bakom succéfilmerna Gone Girl och Wild.

»BlÀndande debut. Superbt berÀttad, smart, gripande.« | B. A. Paris, författare till Bakom stÀngda dörrar

»Olidligt spÀnnande, med en knock-out till anslag. Dolt i vatten hade mig i sitt grepp frÄn första mening till sista.« | Riley Sager, författare till De sista flickorna