(0)

Drotten

audiobook & e-book


Den anden roman i Thit Jensens store og nÊrmest episke fortÊlling om Valdemar Atterdag og hans hustru Helvig, som strÊkker sig over fire romaner under fÊllestitlen En kÊrlighedshistorie. Drotten, eller herskeren, er netop Valdemar Atterdag, som, med dronning Helvig ved sin side, forsÞger at samle det splittede land, han regerer over. Det er bÄde fortÊllingen om den ideelle og romantiske kÊrlighed mellem kongen og dronningen og om landets udvikling i en turbulent periode af historien.

"Ingen kan som Thit Jensen tale direkte til den historisk interesserede og fremmane billeder sĂ„ levende, at ikke kun GĂ„setĂ„rnet rejser sig over ruinerne af Valdemar Atterdags borg i Vordingborg" – Fyens Stiftstidende

Serien om Valdemar Atterdag er ogsÄ en del af Thit Jensens romanprojekt "Himmerlands Nitakkede Krone", som fortÊller om Danmark fra omkring Är 900 til slutningen af 1500-tallet. Udover denne serie bestÄr projektet bl.a. af romanerne Stygge Krumpen, JÞrgen Lykke og Prins Nilaus af Danmark.

Thit Jensen (1876-1957) var en af Danmarks vigtigste kvindelige forfattere i det 20. Ärhundrede. Det omfattende forfatterskab breder sig isÊr over historiske og samtidsromaner, men udover de mange populÊre vÊrker huskes Thit Jensen i dag ogsÄ for sin rolle som engageret kvindesagsforkÊmper.


Narrator: Troels MĂžller
Duration: