(0)

Duggen, der falder i dale

E-book


Midgürd er i opbrud. En tidsalder nÌrmer sig sin afslutning. Samtlige konger og jarler har fejlet. Vejret bliver for hvert ür stadig mere køligt og ustadigt. De unge mennesker pjÌkker fra skole og nedlÌgger arbejdet for at demonstrere og lytte til dommedagsprofetier om den kommende Fimbulvinter og Fenrisulvens løste lÌnker. De fanatiske tilhÌngere af Vor Gud kÌmper for at frelse folks sjÌle, men udfordres af de frisindede og empatiske Jordens Døtre og en obskur dommedagskult, hvis medlemmer omtaler sig selv som De dødes HÌr. Imens erobrer De Fremmede land efter land og trÌlbinder menneskene.

Audun er høvding i Bjergene i Vinden. En dag für han uventet besøg. Den purunge Sylvana kommer til hans gürd for at søge rüd forud for en sidste kamp for friheden, for Midgürds gamle kultur, for forfÌdrenes guder, for menneskenes hüb og drømme süvel som for alt det gode og smukke, som stadig findes i verden.

Selv om Sylvana imponerer Audun med sit mod, frarüder han hende at gøre alvor af sine planer. Men den gamle vølve Ranveig er uenig. Hun har lÌst i Sylvanas hÌnder og ved, hvem den unge kvinde er. Ranveig aner, at en gammel spüdom er ved at gü i opfyldelse. For der findes stadig Ên genstand i Midgürd, som kan samle menneskenes hüb og drømme og standse De Fremmede.

Vølven fornemmer, at Sylvana ogsü har et personligt regnskab at gøre op med De Fremmede.