(9)

Eden

E-book


Suggestiv spÀnning i ett förlorat paradis

Eden Àr en spÀnningsmÀttad roman om tonÄrstidens grÀnsland, systerskap och hÀmnd.

I ett reservat för ursprungsbefolkningen, inklÀmt mellan en motorvÀg och urÄldriga skogar, bor femtonÄriga Nita. MotorvÀgen kantas av plakat som efterlyser försvunna flickor och skogen skövlas av skogsbolag. Nita drömmer om att ta sig dÀr ifrÄn, Ànda tills jÀmnÄriga Lucy flyttar in i grannhuset.

NÄgra mÄnader senare försvinner Lucy. Det dröjer tvÄ dagar innan hon hittas vid foten av ett trÀd, naken och tÀckt av sÄr. Ingen vet vad som har hÀnt, och Lucy har slutat prata. Snart upptÀcks spÄr efter mystiska ritualer i skogen, och nÀr fler attacker sker börjar det viskas om hÀmndlystna skogsandar med rakbladsvassa nÀbbar och klor. I sina försök att ta reda pÄ sanningen hamnar Nita mitt i hÀndelsernas centrum.

"En sensationell magisk saga." - Elle

"... den har ett vackert och poetiskt sprÄk och Àr bitvis spÀnnande som en thriller. OcksÄ en fin skildring av tonÄrstiden, dÀr vuxenblivandet liksom den symbolmÀttade skogen bÄde skrÀmmer och lockar." - BTJ-hÀftet 22/2020, Anne Marie Lundström

Monica Sabolo föddes i Milano, vÀxte upp i GenÚve och bor i Paris. Hon har nominerats till ett flertal stora litterÀra priser för sina romaner.