(570)

Elden ska falna

audiobook & e-book


Ett flyktingboende brinner ner. NÀr elden lagt sig upptÀcks kvarlevorna av ett spÀdbarn i askan. Ingen vet var barnet kommer ifrÄn, eller vilka förÀldrarna Àr. Kort dÀrpÄ hittas en ung mamma pÄ stranden i Höllviken, mördad.

Kriminalchef Reub Thelander leder den komplexa mordutredningen tillsammans med kollegorna vid Vellingepolisen. Parallellt stÀlls de inför svÄra dilemman. Estrid Berg Àr precis pÄ vÀg att ÄtergÄ i tjÀnst efter sin förÀldraledighet nÀr en katastrof intrÀffar. Claes Trygg inleder en förbjuden relation med en kvinna som förekommer i utredningen, en överlevare med mer mörker i sitt förflutna Àn han först förstÄr.

En drabbande intrig möter oss i den fristĂ„ende uppföljaren till Syndaren ska vakna, nominerad till Årets deckardebut 2021. I denna bladvĂ€ndare Ă€r hatet, hĂ€mnden och hotfullheten lika pĂ„taglig som den blĂ€ndande vackra skĂ„nska idyllen.

Pressröster om Syndaren ska vakna:

"Författardebutanten Linda StÄhl har skapat intressanta och överraskande karaktÀrer liksom en tajt intrig med fokus pÄ mÀns vÄld mot kvinnor. Fördomar och förutfattade meningar Àr ett starkt genomgÄende tema som inte hanteras uppfostrande utan med humor. Reub fÄr gÀrna komma igen i fler böcker."

Dala-Demokraten

"en historia med flera bottnar och intressanta vÀgval... ett persongalleri och en plats som man gÀrna ÄtervÀnder till"

Göteborgs-Posten

"Förutom det nyskapande att föra in en ickebinÀr person i galleriet Àr StÄhl skicklig pÄ att bygga upp spÀnning och gÄng pÄ gÄng överraska."

SkÄnska Dagbladet

"...förvĂ„nat konstaterar jag att Reub efter nĂ„got kapitel bara Ă€r Reub, en skicklig kriminalpolis 
 Bara det Ă€r nĂ„got nytt: att en icke-binĂ€r huvudperson i en deckare faktiskt inte Ă€r med pĂ„ grund av sin könsidentitet, som snabbt blir en bisak. I stĂ€llet lĂ„ter Linda StĂ„hl den spĂ€nnande historien snabbt utveckla sig"

Lotta Olsson, Sydsvenskan

"Jag gillar nÀr författare vÄgar ta risker och gÄr sin egen vÀg. Och det har verkligen Linda StÄhl gjort. Det hÀr Àr första delen i en serie och det ska bli spÀnnande att se vad Reub Thelander hittar pÄ i framtiden."

Samuel Karlsson, Deckarlogg

"HÀr finns allt man kan krÀva av en modern deckare och lite till. Syndaren ska vakna Àr en mycket stilig och trÀffsÀker debut."

@oliviasdeckarhylla


Narrator: Maria Lyckow
Duration: