(0)

En god kammerat

E-book


Man skal passe pÄ med at forkÊle sit barn for meget.

Meretes barndom pÄ prÊstegÄrden er intet mindre end eventyrlig. Inden hun kom til verden, mistede hendes forÊldre to bÞrn, og derfor forkÊler og forguder de Merete, sÄ det nÊsten bliver for meget. Alle i byen er betagede af den livlige unge pige undtagen hendes lÊrerinde, som pÄ ingen mÄde formÄr at interessere Merete i skolen.

Da Merete bliver Êldre, begynder hendes forÊldre da ogsÄ at spekulere pÄ, hvordan det egentlig skal gÄ hende, nÄr hun bliver voksen. SÄ lÊnge de er der til at forkÊle hende, er der jo intet problem, men hvordan vil en kommende Êgtemand mon behandle sÄdan en spradebasse?

"En god kammerat" udkom fĂžrste gang i 1925.

Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og sÞster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til KÞbenhavn med sin familie efter farens dÞd. Her kom hun ind pÄ Musikkonservatoriet og underviste efterfÞlgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhÄnden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre vÊrker i eget navn, heriblandt stÞrre og mindre fortÊllinger, forskellige skuespil og bÞrnebÞger.