(1)

En lille bog om opera

audiobook & e-book


"Opera er en slags følelsernes fitnesscenter. Her kan vi trÌne büde vores kÌrlighedsmuskel og vores angstmuskel. Ligesom vi gür i fitnesscentret for at trÌne vores fysiske muskler, sü vi er i form til at møde tilvÌrelsen. Men det er ligesom nede i fitnesscentret: Det nytter ikke noget at stü og kigge pü maskinerne. Man skal selv gøre arbejdet."

Kasper Holten er en eksperimenterende og ofte kontroversiel instruktør og operachef. Hans bog er ikke en operaguide. Det er hans personlige fortÌlling om opera: Om hvordan han selv som barn blev grebet af kunstarten; om stemmerne; om koret; om arierne; om 6 operamestervÌrker (Carmen, Orfeo, Figaros bryllup, Wozzeck, Valkyrien, La traviata); om de store operahuse, hvor han har instrueret (Operaen pü Holmen, Wiener Staatsoper, Royal Opera House Covent Garden, La Scala); om instruktørens, dirigentens og scenografens rolle; om hvordan en operaopsÌtning bliver til.

Kasper Holten (født 1973) er en af de fremmeste danske navne indenfor opera. Han lagde ud med at blive kunstnerisk leder af Den Kongelige Opera som 27-ürig, og blev efter 11 ür i denne stilling udnÌvnt til leder for Royal Opera House i London. I 2017 vendte Kasper Holten tilbage til København, og blev i 2018 udnÌvnt til den nye leder af Det Kongelige Teater.


Narrator: Morten Thunbo
Duration: