(0)

En togrejse en dag i november

E-book


Det hele starter med et dÞdsfald. Livsnyder, lÊge og jazzmusiker Eigil Thygesen synker sammen pÄ scenen med sin elskede klarinet i hÄnden.

EfterfÞlgende fredag stiger fire navngivne personer pÄ Inter City toget, pÄ strÊkningen mellem KÞbenhavn og Aarhus. I tilbageblik fÄr vi fortalt om deres liv pÄ godt og ondt, og i samtaler med og mellem passagererne, fÄr man i brudstykker, en flig af indblik i vores tids politikere, krige, byggeprojekter og katastrofer. Man kan mÄske sige det er fire noveller, der pÄ Aarhus banegÄrd fÄr enderne bundet sammen til en roman.

En socialrealistisk samtidsroman der samtidig sĂŠtter et mindre spĂžrgsmĂ„lstegn ved, om det er den genetiske eller den sociale arv, der danner os som mennesker. MĂ„ske er pĂ„standen — tesen at bĂžrns og unges sociale baggrund og opvĂŠkstforhold er vigtigere end det genetiske.

Uddrag af bogen:

”Er det toget til Aarhus?” siger hun stakĂ„ndet og holder plasticposen, hun har i hĂ„nden ind mod kroppen, samtidig holder hun den frie hĂ„nd under, sĂ„ bunden ikke gĂ„r ud ad posen.

”Det er det,” siger den uniformerede kvinde smilende.

Der er en del passagerer, der alle bevÊger sig langsom gennem togvognen. De fleste har kuffert eller andet bagage med og flere gÄr sjovt nok videre til nÊste vogn, til trods for der er flere ledige pladser. Hun trÊkker ind til siden, da en kraftig mand maser sig forbi. Maven gynger fra side til side, da han med smÄ trippende skridt, nÊsten dansene, snor sig forbi flere af de Þvrige passagerer. Hun sÊtter sig pÄ det nÊrmeste ledige sÊde, plasticposen fra Netto sÊtter hun nede mellem sine fÞdder.

Om forfatteren:

BENT HEIN er fÞdt i Nyborg i 1947. I en ÄrrÊkke var han medindehaver af en VVS forretning, derefter var han med til vedligeholdelsen af de tekniske installationer pÄ StorebÊltsbroen og i tunnelen.

Bent Hein debuterede som forfatter i 1999 med den socialrealistiske roman Den indre angst?. I 2003 udkom romanen Kan trolde elske. I 2009 fulgte romanen Tombola og i 2012 kriminalromanen De tavse skrig.