(100)

Espanjalainen rouva

audiobook & e-book


JĂ€lleenrakennuksen ja rakkauden aika

Espanjalainen rouva on 1800-luvun Suomeen sijoittuva historiallinen romaani sopeutumisesta, rakkaudesta ja yhteiskunnan ennakkoluuloista.

Porin kaupunki on juuri tuhoutunut suuressa tulipalossa ja jÀlleenrakennus on alkamassa. Nuori kauppamies Johan Lundahl tuo vanhempiensa jÀrkytykseksi pitkÀksi venyneeltÀ Espanjan matkaltaan kotiin vaimon, Mariabellan. Johanin Àiti Selma Lundahl on kauhuissaan: mitÀ seurapiireissÀkin sanotaan paavinuskoisesta miniÀstÀ?

Mariabella kÀrsii koti-ikÀvÀstÀ ja hÀntÀ painavat omat raskaat menneisyyden muistot. LisÀksi Mariabellan ja uuden perheen vÀlissÀ on vankka kielimuuri. Porvariston suosimaa ruotsia hÀnen on ainakin opeteltava, mutta uuden perheen kauhistukseksi hÀnen suuhunsa tarttuukin ensin palvelusvÀeltÀ opittua suomea! Oppiiko espanjalainen rouva uuden kotimaansa tavoille ja mitÀ hÀnen menneisyyteensÀ oikeastaan kÀtkeytyykÀÀn?

Leila Tuure (s. 1938) on historiallisista romaaneistaan tunnettu porilaissyntyinen kirjailija, joka on työskennellyt myös historianopettajana. Tuuren tarinoissa menneet vuosisadat herÀÀvÀt ihastuttavasti eloon ja erilaiset ihmiskohtalot saavat ÀÀnensÀ kuuluviin. Espanjalainen rouva on Kauppamies- ja Piiritanssi-sarjoista tunnetun Tuuren itsenÀinen teos 1800-luvun suomalaisesta yhteiskunnasta ja elÀmÀstÀ vÀrikkÀine henkilöhahmoineen.


Narrator: Sanna Majuri
Duration: