(3)

Essan

E-book


Hela vÄren har Essan brÄkat med sin mamma. Hon vill inte Äka ivÀg över sommaren som sommarbarn. Hon vill vara hemma med sin bror. Men mamman envisas, hon hade sjÀlv trivts som sommarbarn. Hon vill att Essan ska fÄ en paus frÄn livet i stan, hon ska vara sex veckor pÄ en gÄrd i VÀstergötland dÀr de har bÄde hÀstar och kor. Essan tycker att det ska bli skönt att lÀmna sin mamma, som ofta dricker för mycket och Àr pÄ ett dÄligt humör hela tiden. Hon Àr dÀremot orolig för sin treÄriga lillebror Robert som ska vara hon en annan sommarfamilj. Varför hade de inte kunnat fÄ vara tillsammans?

Snart Àr det den stora avskedsdagen, och Essan möter för första gÄngen sin nya sommarfamilj. De bor pÄ en vacker gÄrd och verkar trevliga, nÀstan som en perfekt familj. Det sticker i Essans hjÀrta att se hur en lycklig familj kan vara, och hon undrar hur hon ska stÄ ut i sex veckor med dessa mÀnniskor.

Anita Gustavsson (1945-2015) var en svensk författare som under sin produktiva författarkarriÀr skrev ett flertal Àlskade barn-, och ungdomsböcker.