(0)

Ett kilo diamanter

E-book


"Jag hade aldrig dödat en mÀnniska förr. Jag trodde att jag inte ens skulle kunna. Nu ligger jag hÀr med tvÄ kulor i kroppen och vÀntar pÄ den store polisen. Han Àr vÀnlig och lugn och tar sin tid, men han sade Ät mig att inte ljuga för mycket. Numera vet jag ocksÄ att det hÀr Àr historien om hur jag kom att döda en vÀn. SÄdant gÄr inte att ljuga sÄ mycket om."

Hur mĂ„nga liv gĂ„r pĂ„ ett kilo diamanter? En svensk fotograf pĂ„ uppdrag i Sydamerika möter en vĂ„ldsam vardag pĂ„ platserna han besöker, som endast kontrasteras med den cyniska lyxen som överklassen lever i. Snart lĂ€r han kĂ€nna rikemanssonen RaĂșl Rivas som blivit guerillaledare, och Claudia, som gömmer sig sjĂ€lv och sitt hat mot överklassen under en glittrande fasad. Indragen i en brutal verklighet likt ingenting han tidigare upplevt befinner han sig nu stĂ€ndigt i dödens skugga, i ett spel dĂ€r priset kan bli hans undergĂ„ng.

Bobi Sourander (1928-2008) var en finlandssvensk författare och journalist. Under hans framgÄngsrika karriÀr var han bland annat Dagens Nyheters sydamerikakorrespondent mellan 1969-1974, vilket skulle komma att göra ett stort avtryck i hans författarskap. Sourander har skrivit ett antal hyllade spÀnningsromaner och vunnit flera priser för sitt författande.