(1)

Farligt vatten

E-book


Det gamla varvet luktade av rötskadat trÀ och salt. Deras motorbÄt slog mot de gamla bildÀcken nÀr det svarta havet rörde sig oroligt. Vaksamma ögon sÄg sig omkring. Det var i det hÀr skedet det var som farligast, det var nu de riskerade att bli avslöjade. Tyst arbetade de vidare, sida vid sida.

SjuttonÄriga Svala ska spendera sommarlovet pÄ Vaxholm, bo pÄ sin pappas segelbÄt och jobba pÄ ett glasscafé. Hon ser fram emot en sommar fylld av sol, bad och fest. Det dröjer dock inte lÀnge innan festandet gÄr för lÄngt. NÄgon sÀljer hembrÀnt till ungdomarna och snart gÄr det riktigt illa. Ett par ungdomar hamnar i koma efter att ha druckit den hembrÀnda spriten och Svala bestÀmmer sig för att ta reda pÄ vilka det Àr som ligger bakom försÀljningen. Det visar sig vara farligare Àn vad hon hade trott ...

"Farligt vatten" Àr den fjÀrde boken i deckarserien om Svala.

Författarna bakom pseudonymen Emma Vall heter Maria Herngren, Eva Swedenmark och Annica Wennström. Skrivargruppen debuterade med barnboken "Flickan i medaljongen" och Àr frÀmst kÀnda för sina kriminal- och ungdomsromaner.