(0)

Farvel til Jugoslavien

E-book


"Vudovar er pü det tidspunkt forvandlet til en ruinhob efter 87 døgns serbisk belejring og byens indbyggere er flygtet nordpü. Dubrovnik er stadig under belejring og mangler büde mad, vand og elektricitet. Den fjortende vübenhvile er underskrevet og brudt igen. Det uhyggeligste er, at der dukker forlydender om massakrer pü civile op i pressen. Serberne og kroaterne beskylder gensidigt hinanden for at vÌre morderne."

Den jugoslaviske borgerkrig, som fulgte i kølvandet pü Sovjetunionens opløsning i 1991, er en af de blodigste konflikter i moderne europÌisk historie. Folk, der havde levet side om side med hinanden i generationer, sü pludselig hinanden som fjender, og mange uskyldige civile blev slüet ihjel pü begge sider af konflikten. Journalist og Balkan-kender Peter Dalhoff-Nielsen fortÌller om baggrunden for borgerkrigen, om sine egne oplevelser, da han befandt sig midt i orkanens øje i 1991, og om ankomsten af FN-tropperne i forüret 1992.

"Farvel til Jugoslavien" udkom første gang i 1992.

Peter Dalhoff-Nielsen (1924-2008) var en dansk journalist, forfatter og redaktør. Han var uddannet i slavisk filologi fra Københavns Universitet og blev i 1962 korrespondent for Danmarks Radio i Sovjetunionen og Østeuropa, hvilket han blev ved med at vÌre helt til i 1992, da JerntÌppet var faldet. Peter Dalhoff-Nielsen har skrevet en lang rÌkke bøger om russisk, sovjetisk og østeuropÌisk historie.