(0)

Flyttedag

E-book


Anden del i Ole og Ida triologien, en historie- eller krĂžnikeskrivning om perioden fra omkring 1940 til i dag.

Hvilken forbindelse er der mellem en gammel papÊske i et pulterkammer i Bergthorasgade, en halvfemsÄrig veteran fra den spanske borgerkrig i kÞrestol pÄ et plejehjem i Kongelunden og en sommerudfluft i den finske skÊrgÄrd?

I sin tredje roman “Flyttedag” vender Per Vadmand tilbage til nogle af personerne fra debuten “Bag DĂžren.” Gennem en rĂŠkke krydsklip i tid mellem Vinterkrigen i Finland, Danmarks besĂŠttelse og befrielse og Ă„rene frem til nutiden oplever lĂŠseren, hvordan fortidens kampe stadig udkĂŠmpes – endda med tilbagevirkende kraft.”

Ole og Ida triologien:

- Bag dĂžren (2003)

- Flyttedag (2007)

- Idas hus (2013)

"Vadmand skal roses for pÄ en elegant mÄde at betro os, hvilke tanker der ligger bag de fem smilende ansigter (pÄ forsidebilledet, PV). Han tegner dem med lys og skygger - og med smÄ spring i tiden tildeles lÊserne stadig flere brikker til et ikke helt let puslespil. Dette (...) giver lÊseren hovedbrud - og holder hende/ham fÊngslet til bogens sidste sider."

- Arne Klinder, Lokalbladet MidtsjĂŠlland -

"God, hverdagsrealistisk roman fra nutidens Danmark, men tyngdepunktet i handlingen er tilbageblik pÄ personer i tiden omkring 1940, som skildres fÊngende og overbevisende. (...) Godt romanhÄndvÊrk med fint tidsbillede, trovÊrdige personer og levende sprog

- Marianne Majgaard Jensen, DBC -