(1)

Fogh - Historien om en statsminister

audiobook


Allerede mens han gik i landsbyskole, blev han kaldt Statsministeren. Da han var 17 Ă„r, meldte han sig ind i Venstres Ungdom, som 19-Ă„rig var han folketingskandidat, og som 34-Ă„rig blev han skatteminister. I 2001 kronedes en livslang ambition med landets hĂžjeste embede: statsministerposten.

FOGH – HISTORIEN OM EN STATSMINISTER skildrer personen Anders Fogh Rasmussen. Det er en fortĂŠlling om den uhĂžrt strĂŠbsomme, ambitiĂžse og mĂ„lrettede gĂ„rdmandssĂžn fra Hvidding i Jylland, der fra han var helt ung skemalagde sit liv med Ă©t mĂ„l for Ăžje: at opnĂ„ politisk magt. Om hvordan perfektionisme og flid har lagt kimen til alle hans sejre, men ogsĂ„ hans nederlag. Fra at have vĂŠret ”RĂžde Anders” i VU-tiden og benhĂ„rd ideolog i bogen Fra socialstat til minimalstat mĂ„tte Anders Fogh Rasmussen igen skifte spor til midtsĂžgende liberalist for at vinde vĂŠlgerne og statsministerposten. Men hvorledes forener man professionel politik og hĂžje ambitioner med et blufĂŠrdigt sind og en opdragelse til ydmyghed?

ANNE SOFIE KRAGH har interviewet nĂŠr ved 200 mennesker for at tegne sit portrĂŠt af mennesket Anders Fogh Rasmussen – fra venner og familie over politiske fjender og allierede til statsministeren selv. Resultatet er biograïŹen FOGH – HISTORIEN OM EN STATSMINISTER.


Narrator: Torben Sekov
Duration: