(0)

Forvandlingens pris: H.C. Andersen og hans eventyr

E-book


H.C. Andersens eventyr har en helt sÊrlig plads i den danske kulturarv. De er lige sÄ underholdende for de mindste, som de er fascinerende og inspirerende for den modne lÊser. Noget af det mest vidunderlige ved H.C. Andersens vÊrker er, at de kan vendes og drejes pÄ sÄ mange mÄder, at man fÄr noget nyt ud af dem, hver gang man lÊser dem.

Johan de Mylius dykker ned i H.C. Andersens ca. 200 eventyr og historier og ser pÄ forfatterskabet fra flere forskellige vinkler: Êstetisk, religiÞst, litteraturhistorisk og psykologisk.

Dr. phil. Johan de Mylius (f. 1944) har skrevet talrige bĂžger og artikler om blandt andre Sigurd Hoel, Morten Korch, H.C. Andersen, Thomasine Gyllembourg, SĂžren Kierkegaard og Karen Blixen samt om ĂŠldre dansk litteraturhistorie og retorik.

"Mylius er en fremragende lĂŠser, der ikke slipper sit bytte, fĂžr han har vristet sin tolkning frem. Og tolkningen er pĂ„ meget anskuelig vis aflĂŠst i ĂŠstetikken, i eventyrgenrens forvandlingskunst, som Andersen genialt arbejdede den frem." – Information

"Med andre ord: i Johan de Mylius‘ bog bliver Andersen taget alvorligt i bĂ„de religiĂžs, ĂŠstetisk, litteraturhistorisk og psykologisk forstand. Og derigennem pĂ„ mange mĂ„der rehabiliteret som en kunstner med et sammenhĂŠngende projekt." – Weekendavisen