(33)

Gatans arv

audiobook & e-book


Familjen Lackland Àr splittrad. Abel har blivit hÄrd och vresig; han kommer inte överens med sönerna William och Rupert om hur sjukhuset ska skötas och har inte lÀngre kontakt med sina Àldsta barn Jonah och Abby. Och nÀr en koleraepidemi drabbar London ökar pressen pÄ bÄde familjen och sjukhuset.

Abby har blivit Ànka och lever nu ensam med sin son. NÀr hon möter kÀrleken i Gideon som Àr av judisk hÀrkomst, tvingas hon vÀlja mellan att lyssna till sitt hjÀrtas begÀr och att följa samhÀllets konventioner.

Samtidigt kÀmpar Jonah i sitt Àktenskap med Celia som inte kan glömma Jonahs tidigare relation med Lilith. Celias oförmÄga att slÀppa taget, och Liliths elaka lynne, kommer att fÄ ödesdigra konsekvenser.

Claire Rayners krönika över Lackland-slÀkten strÀcker sig frÄn början av 1800-talet till lÄngt in pÄ 1900-talet. Serien bestÄr av 12 delar som bÄde kan lÀsas fristÄende och kronologiskt.

Claire Rayner (1932-2010) var utbildad sjuksköterska och arbetade pÄ flera olika sjukhus i London. Hennes stora intresse för medicinska och sociala frÄgor resulterade i ett stort antal artiklar och fackböcker. "SlÀkten Lackland" Àr hennes stora genombrott som skönlitterÀr författare.


Narrator: Kim Rhedin HĂŒttner
Duration: