(0)

Ge mig ett namn

E-book


Mitt i renoveringen av ett radhus i Cardiff, Wales, finner byggjobbarna nÄgot nedgrÀvt precis dÀr de lÀgger nya avloppsrör till byggnaden. Försiktigt lösgör de ett tygbylte ur marken. NÀr de rullar upp det finner de till sin fasa ett skelett, med skallen placerad i en svart vÀska, omgiven av gyllene lockar. NÀr polisen anlÀnder och förflyttar kroppen trillar ett par gyllene örhÀngen ner frÄn vÀskan.

De antar att det Àr en kvinnokropp, men det ska komma att ta tid att faststÀlla offrets identitet. Olika delar av hennes klÀdsel fanns bevarat runt skelettet i byltet, och polisen kunde snart faststÀlla att modellen av hennes bysthÄllare senast hade sÄlts för tio Är sedan i Wales. En undersökning av hennes tÀnder visade att hon var 15 Är gammal.

Polisen faststÀller att flickan mÄste ha dött mellan 1980-1989, och börjar undersöka vilka som bott i byggnaden under denna tid. En enorm polisinsats inleds, med tekniker och rÀttslÀkare som undersökte skelett, tÀnder, och klÀder, samt dussintals poliser som arbetade heltid med att följa upp olika ledtrÄdar. Alla bevis som samlas in tyder pÄ att den unga flickan gÄtt en vÄldsam död till mötes. Jakten pÄ hennes mördare, som nog börjat tro att de kommit undan med brottet, ska komma att fÀngsla hela landet.

I Nordisk kriminalkrönika berÀttar poliser sjÀlva om sina mest uppmÀrksammade, omskakande, och svÄra fall.

Nordisk Kriminalkrönika Àr ett historiskt verk. BerÀttelserna och samlingarna Àr uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha förÄldrat eller kontroversiellt innehÄll. Eventuellt stötande material Àr inte uttryck för förlagets hÄllning.