(0)

Hellaassa

E-book


Eljas on nuori ylioppilas, joka viettÀÀ tiiviisti aikaa Hellas-nimisessÀ kapakassa ystÀviensÀ kanssa. Hellaassa parannetaan maailmaa, unelmoidaan ja luodaan merkitseviÀ katseita somaa kapakkatyttöÀ kohden. Eljas haaveilee pelastavansa kapakkatytön huonoilta teiltÀ.

Vuosien pÀÀstÀ Eljas muistelee tuota kaikkea haikeudella. Mihin vuodet kuluivat ja mitÀ nuoruuden unelmille oikein tapahtui?

"Hellaassa" on Santeri Ivalon esikoisromaani vuodelta 1890. Romaani kuvaa osuvasti nuoren opiskelijan elÀmÀÀ ja tuntoja 1800-luvun lopun HelsingissÀ.

Santeri Ivalo (1866–1937) oli suomalainen kirjailija, toimittaja ja historioitsija. Ivalo kirjoitti erityisesti historiallisia romaaneja. Yksi hĂ€nen tunnetuimmista teoksistaan on 1880-luvun arvomuutoksia kuvaava romaani "Aikansa lapsipuoli", joka julkaistiin vuonna 1895. Ivalo oli merkittĂ€vĂ€ toimittaja, ja hĂ€n oli perustamassa PĂ€ivĂ€lehteĂ€ vuonna 1889. PĂ€ivĂ€lehdestĂ€ tuli myöhemmin Helsingin Sanomat. Ivalo toimi sekĂ€ PĂ€ivĂ€lehden ettĂ€ Helsingin Sanomien pÀÀtoimittajana.