(0)

Helsen & Co.

E-book


Da Terese gifter sig med Erik Helsen, er det med forventning om, at de skal leve i et ligevÊrdigt Êgteskab, som ikke er prÊget af de kÞnsroller, der herskede i samfundet i slutningen af 1800-tallet. De starter en mÞbelforretning, hvor Terese skal vÊre designer, og alt gÄr, som hun har hÄbet, indtil hun bliver gravid og mÄ indse, at det jÊvnbyrdige Êgteskab nu bliver skÊvvredet, fordi moderskabet unÊgtelig forpligter mere end faderskabet. Terese har svÊrt ved at finde sig til rette i sin nye rolle, som ogsÄ fÄr hendes mand til at Êndre syn pÄ hende.

"Helsen & Co." handler om, hvor svÊrt det var at vÊre selvstÊndig kvinde i slutningen af 1800-tallet, nÄr man forsÞgte at leve op til samfundets forventninger og udleve ens egne drÞmme, nÄr de ofte trak i hver sin retning.

Erna Juel Hansen (1845-1922) var en dansk forfatter og kvinderettighedsforkĂŠmper. Hun viede sit forfatterskab til beskrivelsen af kvindens stilling i samfundet, og hun deltog i Ăžvrigt heftigt i debatten om kvinders rettigheder.