(0)

Herakles

E-book


"Vad Àr en psykopat?

PopulÀrkulturen svÀmmar över av skildringar av psykopater - ÀndÄ Àr det som att det inte riktigt gÄr in hos allmÀnheten vad de Àr för slags varelser. Polletten trillar liksom aldrig ner."

Bakom varje legend och myt finns det alltid ett korn av sanning, men det Àr sÀllan verkligheten övertrÀffar dikten. HÀr berÀttas den sanna historien om Alkides, sonen till en stor krigare som sjÀlv ansÄg att hans öde var att bli extraordinÀr. Som barn var Alkides fascinerad av de historier som de resande skalderna förde med sig till den lilla staden dÀr han vÀxte upp. Mest av allt Àlskade han sÀgner om hjÀltar och monster, och hans högsta önskan var att sjÀlv bli en hjÀlte som det skulle skaldas om.

NÀr Alkides blir Àldre tar han sig namnet Herakles, och börjar resa för att finna nya Àventyr. Vi fÄr följa Herakles frÄn barndomens lÀngtan till vuxenÄlderns Àventyrslusta. Detta Àr en historia om girighet, vÄld, grymhet och humor i en svunnen forntid som prÀglats av grandiosa personligheter.

Malena Lagerhorn arbetar med produktutveckling och marknadsföring inom lÀkemedelsindustrin. Hon Àr Àven en uppskattad författare, med ett stort intresse för berÀttelser, myter och legender frÄn antikens Grekland.