(0)

Hermans julebog

E-book


"Nissen var blevet gammel, gad ikke rigtig hjÊlpe til mere pÄ gÄrden og var for det meste i vejen, klodsede rundt alle vegne og vÊltede alt, hvad han kom i nÊrheden af.

Det vÊrste ved nissen var, at den var ualmindelig stÞjende, hvad den var uden skyld i, da den tilhÞrte den slÊgt, der bliver kaldt for de stÞjende nisser. Og da den var meget stolt af sit slÊgtskab, vÊltede nissen altid to stole, nÄr der var lejlighed til det, i modsÊtning til almindelige nisser, som nÞjes med at vÊlte én stol."

Herman Stillings julebog indeholder en rÊkke sjove historier om nisser og julen. Vi mÞder blandt andet en nisse, der som ung ikke kan finde ud af noget, men som sÄ opdager, at den har et usÊdvanligt talent for at feje. Vi finder ogsÄ ud af, hvordan det gÄr nisser, der ikke lÊngere kan gÄ til hÄnde i hjemmet. Vi mÞder selveste julemanden og bliver inviteret med til jul pÄ NÞrrebro, som man holdt det i gamle dage.

Bogen kan lÊses af bÄde bÞrn og voksne og udkom fÞrste gang i 1993.

Herman Stilling (1925-1996) var en dansk maler, grafiker og forfatter. Han blev uddannet pÄ Kunstakademiet i 1951 og opnÄede anerkendelse i bÄde ind- og udland. Trolden er en gennemgÄende figur i Stillings litteratur og kunst, og hans interesse for eventyruniverser er blevet sammenlignet med H.C. Andersens. I 2003 blev der oprettet et Herman Stilling museum i de gamle staldbygninger tilhÞrende Assistens KirkegÄrd pÄ NÞrrebro.