(1)

Historietimen 11 - DET KONGELIGE TEATER - Mand over bord

audiobook


Professor Valdemar og hans niece Cille er kommet til Det Kongelige Teater midt i København. Her vil professor Valdemar fortÌlle om den kongelige ballet. Pü den gamle scene møder de en underlig og noget selvoptaget skuespiller, der advarer om de farer, der venter, hvis man bryder teaterets overtroiske regler. Alt gür som planlagt, indtil Cille forsvinder, og professor Valdemar udfordrer skÌbnen, bryder reglerne og fløjter en lille melodi...

Sent om aften, nür mørket er faldet pü, tager professor Valdemar rundt pü gamle historiske steder. Han fortÌller om konger og dronninger fra Danmarkshistorien. Sagn om spøgelser afviser han som noget pjat. For som han siger: "Det, man ikke kan se, det findes ikke". I de første 8 afsnit bliver han fulgt af en lille skytsengel. Nür han gür rundt i de mørke, støvede sale og fortÌller sine historier, passer hun ikke kun pü ham, hun vil ogsü vise ham, at der er mere mellem himmel og jord. I afsnit 9 til 18 har han sin niece Cille med, og det er vist meget godt, for det er som regel hende, der hjÌlper ham ud af spøgelsernes kløer.

Jesper Asholt spiller hovedrollen som den støvede professor Valdemar. Skytsenglen, der passer pü ham, bliver spillet af Pernille Vallentin, der ogsü synger titelsangen "Tryllestøv." Serien er instrueret af Nicolaj Kopernikus og oprindeligt produceret af Tiny Film ApS og ZuperFilm Produktion.

Medvirkende:

Professoren: Jesper Asholt

FortĂŚller: Nicolaj Kopernikus

Cille: Siri Anna Roswall Mattsson

Skytsengel: Pernille Vallentin

Derudover møder vi en lang rÌkke velkendte skuespillere, heriblandt Lars Ranthe, Jesper Lohmann, Mette Horn, Sebastian Jessen, Paw Henriksen, Bjarne Henriksen, Lisbeth Wulff og Kristian Halken.

TilrettelĂŚggelse af lydbog: Karsten Mungo Madsen og Henrik Kristensen

Instruktion: Nicolaj Kopernikus

Manus: Karsten Mungo Madsen og Henrik Kristensen

Musik: Steffen Breum

Titelsang: Pernille Vallentin