(0)

Huleforskerne

E-book


”’Huleforsker’! ’Huleforskning’! Jeg huskede, jeg var stødt på betegnelsen i bibliotekets kartoteker, men jeg var ikke helt sikker på, at det var et almindeligt anerkendt fag. Hvis det var det, måtte det høre til de nyere videnskaber – ligesom psykoanalysen, der også er en slags huleforskning…”

En sen aften pü dÌkket af et stort skib falder bibliotekaren Bunny i snak med skibets berusede kaptajn, der har en historie fra sin tid til søs, som han utroligt gerne vil fortÌlle hende. Det handler om noget sü eksotisk som huleforskning. I Finn Methlings hørespil skifter vi mellem kaptajnens fuldemandssnak og Bunnys brevskriveri til en ven derhjemme, mens historien langsomt foldes ud.

”Huleforskerne” udkom første gang i 1988.

Finn Methling (1917-2010) var en dansk forfatter og dramatiker. Han skrev inden for adskillige genrer og udgav blandt andet digtsamlingerne ”Fornægteren” (1950) og ”Stjernefloden” (1959). Det var som dramatiker, at Methling var særligt kendt. Hans første scenestykke, ”Dagen i morgen” (1950), blev opført på Det kongelige Teater, og efterfølgende blev Methlings stykker opført flere steder både i Danmark og i udlandet.