(100)

Hunger

audiobook & e-book


Efter det ödesdigra beslutet att pröva en ny genvĂ€g vĂ€sterut befinner sig Donnerkaravanen, sammanlagt nittio personer – mĂ€n, kvinnor och barn – pĂ„ randen till en katastrof. En rad missöden har förföljt dem Ă€nda sedan den dag i juni 1846, dĂ„ de startade sin resa frĂ„n Springfield, Illinois, pĂ„ vĂ€g mot Kalifornien. Krympande matförrĂ„d, osĂ€mja och en liten pojkes mystiska försvinnande – och död – har drivit de resande till vansinnets grĂ€ns. De kan inte undkomma kĂ€nslan av att nĂ„gon -- eller nĂ„gonting -- förföljer dem. De kĂ€mpar för sin överlevnad i de förrĂ€diska bergen, i den glödande hetta som fĂ„r sanden att koka, i snöovĂ€dret som fryser deras oxar till is pĂ„ stĂ€llet, alltmedan den osynliga ondskan vĂ€xer omkring dem -- och inom dem.

NÀr fler personer i gruppen oförklarligt försvinner mÄste de som Àr kvar frÄga sig vad det Àr som vÀntar pÄ dem dÀr uppe i bergen, nÄgot osaligt ... och mycket hungrigt.

Hunger bygger pĂ„ en sann historia som i Alma Katsus hĂ€nder fĂ„tt en ovĂ€ntat kuslig twist. "The Donner party”, eller Donnerkaravanen, skulle korsa USA frĂ„n öst till vĂ€st, 1846. Av de ursprungliga 90 karavanmedlemmarna – varav mer Ă€n hĂ€lften var barn – anlĂ€nde endast 45 till Kaliforninen med livet i behĂ„ll. Den ödesdigra historien om Donnerkaravanen innehĂ„ller alla ingredienser som behövs för att borra in klorna i hjĂ€rnans mörkaste vrĂ„r – desperation, kannibalism, mytbildning och ett ofrĂ„nkomligt öde som hotfullt tornar upp sig i fjĂ€rran.


Narrator: Kerstin Andersson
Duration: