(0)

Hvad stresser det moderne menneske?

audiobook


Groft sagt opstÄr stress, nÄr kravene der bliver stillet til os ikke stÄr mÄl med de ressourcer, vi har til at lÞfte opgaverne. Trivsel i vores arbejde spiller en meget stort rolle, nÄr vi udvikler stress, men man bliver nÞdt til at se pÄ det hele billede, for vores privatliv kan ogsÄ vÊre kilde til stress. I denne episode dykker vi ned i, hvad forskningen siger om de sÄkaldte stressorer - altsÄ dét der stresser os. Og uforudsigelighed spiller en ikke helt uvÊsentlig rolle.

Medvirkende: Nanna Eller, overlĂŠge, dr.med og speciallĂŠge i arbejdsmedicin, Arbejds- og MiljĂžmedicinsk Afdeling, Bispebjerg Hospital. Jesper Kristiansen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for ArbejdsmiljĂž.

Mere end en halv million danskere fÞler sig ofte eller hele tiden stressede. SÄ hvis det ikke er dig, der fÞler stress, nÄr du ligger i sengen om aftenen og ikke kan sove, sÄ er det mÄske din bedste ven, en god kollega eller én i din familie. Men hvor mange der rent faktisk bliver syge pÄ grund af stress er svÊrt at finde ud af. For stress er ikke en sygdom. Stressepidemien undersÞger, hvorfor vi moderne mennesker bliver stressede, og hvordan man forhÄbentlig kan undgÄ, at stress bliver en decideret folkesygdom.

Interview, tilrettelĂŠggelse og redigering: Mie Brandstrup

RedaktĂžr: Susanne Knutzen

Produceret af Talk Town, Story House Egmont

Mie Brandstrup er selvstĂŠndig podcastproducent og uddannet journalist fra Danmarks Medie- og JournalisthĂžjskole. Hun har blandt andet arbejdet pĂ„ Danmarks Radios P1 og P3 og Egmonts ’Jeg vil bare gerne vĂŠre Storm’ og ’Under NĂ„len’. Mie har sĂŠrligt fokus pĂ„ sociale forhold, psykiatri og vidensformidling.