(1)

Hvorfor kommer revolutionen aldrig? - hovedaftalen af 1899

audiobook


I mange lande kÊmpes der voldsomt om lÞn og arbejderrettigheder, men ikke i Danmark. I mange lande er arbejderne fattige, men ikke i Danmark. Dette skyldes alt sammen en aftale indgÄet i september 1899, som skabte ro pÄ arbejdspladserne og hÊvede levestandarden, men som ogsÄ kan siges at have spÊrret danskerne inde bag ligusterhÊkkene.

VĂŠrt: Asser Amdisen

TilrettelĂŠggelse: Asser Amdisen

Klip: Katja Grande

RedaktĂžr: Andreas Lindinger Saxild

Her er podcasten til dig, der elsker historie, men som ikke har tÄlmodighed til murstensbÞger og alenlange dokumentarserier. I 'Asser fortÊller historien' giver historiker Asser Amdisen dig en rablende indflyvning i begivenheder, krige, konflikter og personer fra menneskehedens fantastiske historie. Det gÄr hurtigt, der bliver bandet, og nÄr vi fÊrdige, er du blevet i hvert fald en lille smule klogere pÄ hvad dette eller hint egentlig var for en stÞrrelse.

Asser Amdisen (f. 1972) er historiker og fortĂŠller. Han har skrevet en lang rĂŠkke bĂžger om historie, Ăžkonomi, demokrati og meget andet. Han formidler bĂ„de til bĂžrn og voksne. Han tager ogsĂ„ gerne en tur i fjernsynet eller i radioen for at fortĂŠlle om historie og har blandt andet lavet 1-minuts historiefortĂŠlling pĂ„ P3 og deltaget i DR’s juleshow. Amdisen er uddannet pĂ„ KĂžbenhavns Universitet og har arbejdet pĂ„ Gammel Estrup, Danmarks HerregĂ„rdsmuseum, og vĂŠret museumsleder i Aabenraa. I dag er han direktĂžr for Skoleskibet Georg Stage og bestyrelsesformand for Brandbjerg HĂžjskole.


Narrator: Asser Amdisen
Duration: