(5)

Ihmiskunnan viholliset

audiobook & e-book


Ihmiskunnan viholliset on Mika Waltarin suurista historiallisista romaaneista viimeinen. Se sijoittuu lÀnsimaisen ajanlaskun ensimmÀiselle vuosisadalle, kristinuskon syntyvaiheiden aikaan.

Nuori Minutus Lausus Manilianus, Valtakunnan salaisuus -romaanin Markus Mezentiuksen poika, hamuaa rikkauksia, suhteita ja asemaa mutta joutuu maksamaan ahneudestaan korkean hinnan.

Minutus on aluksi ateisti, jonka mielestÀ Rooman ja Kreikan jumalat ovat satuolentoja ja juutalaisten levittÀmÀ uusi kristinusko vain primitiivistÀ taikauskoa. HÀn kohtaa toistuvasti Pietarin (Keefaan), Paavalin (Pauluksen) ja useita muitakin Raamatun henkilöitÀ ja joutuu myös monien Apostolien teoissa kuvattujen tapahtumien silminnÀkijÀksi. HÀn seikkailee myös Rooman valtakunnan eri provinsseissa ja ystÀvystyy keisari Neron kanssa.

Useat Minutuksen lÀheisistÀ kÀÀntyvÀt kristityiksi, mutta Minutus pysyy epÀilijÀnÀ, vaikka hÀnen kÀsityksensÀ kristinuskosta muuttuukin vÀhitellen myönteisemmÀksi.

Mika Waltari (1908–1979) oli poikkeuksellisen monipuolinen ja tuottelias kirjailija. HĂ€nen tuotantonsa kĂ€sittÀÀ romaanien lisĂ€ksi mm. runoja, novelleja, nĂ€ytelmiĂ€, satuja, elokuvakĂ€sikirjoituksia sekĂ€ sarjakuvariimejĂ€.


Narrator: Markus BĂ€ckman
Duration: