(0)

Jomfruen og soldaten

audiobook & e-book


"Vinteren kom tidligt med frost og fint drysset snelag. Kaptajnens datter kom ud i trÌskoene, samlede den hvide sne i hÌnderne og gled pü vandpytternes is. Hun rübte højt, at de skulde have slÌden ud og fü en kanetur. Rasmus' bryn blev truende, og hun forstod, hun mütte ikke glÌde sig over sne og frost, som kunde volde besvÌr og ulykker."

Roman om et ungt Ìgtepar i begyndelsen af 1900-tallet. Hun er lys og ung, hans er alvorlig og mørk. Men efterhünden som de vÌnner sig til hinanden begynder kÌrligheden at spire imellem dem. Ordløst, stille og let.

Albert Dam (1880-1972) var en dansk forfatter og journalist. Albert Dam voksede op på landet nær Horsens og arbejde i sin barndom som hyrdedreng. Barndommen, det landlige liv og dets indtryk præger en stor del af forfatterskabet, om end Albert Dam formår at koble det rurale med det moderne og avantgardistiske. Han debuterede med novellen "Slud" i 1905, og i 1934 udkom hans første roman "Saa’ kom det nye Brødkorn".

Albert Dam var i sin ungdom inde og runde universitetet men stoppede igen pĂĽ grund af sygdom. Senere ĂĽbnede han et konditori og arbejdede ogsĂĽ som landmand.

Efter Albert Dams død fik flere forfattere øjnene op for kvaliteterne i hans forfatterskab blandt andet Per Højholt og Vagn Lundby.


Narrator: Agnethe Bjørn
Duration: