(1597)

Kaija Koo - Taipumaton

audiobook & e-book


SupertÀhden odotettu elÀmÀkerta.

”HĂ€n kuuli korvissaan isĂ€n huudot ja Ă€idin raskaan hiljaisuuden. HĂ€n muisti ihmiskammonsa, pelkonsa ja mallipoikaystĂ€vĂ€nsĂ€ lyönnit, isĂ€n verentahriman kypĂ€rĂ€n, tupaten tĂ€ydet salit, humalaisen aviomiehen ja pienen kynttilĂ€n studion pöydĂ€llĂ€."

Kaija Koo – Taipumaton on ainutlaatuinen elĂ€mĂ€kerta yhdestĂ€ Suomen rakastetuimmasta artistista. Se on kertomus siitĂ€, kuinka lahjakas mutta ujo Kaija Kokkola selĂ€tti miesten hallitseman musiikkimaailman ja nousi oman uransa sankariksi, vahvaksi ja kunnioitetuksi supertĂ€hdeksi, kansan Kuningattareksi. Viidelle vuosikymmenelle ulottuva ura sisĂ€ltÀÀ huikeita huippuja ja jyrkkiĂ€ laskuja, joita kehystĂ€vĂ€t myrskyisĂ€n yksityiselĂ€mĂ€n kiemurat.

Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen toimittaja Jouni K. Kemppainen on kolunnut Kaija Koon kanssa hÀnen lapsuutensa leikkipaikat ja keikkamestojen takahuoneet ja haastatellut hÀntÀ yli vuoden ajan. Sanansa ovat sanoneet myös Kaijan lÀheiset, ystÀvÀt, kollegat, työtoverit ja avustajat. Tuloksena on suorapuheinen ja poikkeuksellisen avoin elÀmÀkerta.

Kaija Kokkola (s. 1962) on yksi Suomen menestyneimmistÀ artisteista, joka on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia, voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa vuoden naissolistin palkinnon ja jota suomalaiset rakastavat ikÀÀn tai sukupuoleen katsomatta.

Jouni K. Kemppainen (s. 1962) on Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen pitkÀaikainen toimittaja. Kemppainen on kirjoittanut lukuisia tietokirjoja, muun muassa teokset Arto Paasilinnasta ja Pertti Kurikan NimipÀivÀt -yhtyeestÀ.