(3)

Kains alternativ

audiobook & e-book


Da kriminalassistent Arne Sehested en dag bliver kaldt ud til en herskabsvilla ved Strandvejen, bliver han fÞrt ind i en historie, der fÄr hans sÞvnige tilvÊrelse til at vÄgne op med et sÊt. Den unge pige, der tÞvende Äbner dÞren, fortÊller ham en utrolig historie, der fÞrer ham fra det kolde og grÄ Danmark til Spaniens solbeskinnede kyster i et forsÞg pÄ at kortlÊgge en forsvunden mands fortid. I lÞbet af efterforskningen opdager Sehested dystre krÊfter pÄ den internationale politiske scene, der ville chokere den danske regering. Sporene fÞrer ham fra Spanien til Golfkrigens rÊdsler i hans sÞgen efter sandheden om mandens forsvinden.

"Jan Stage skildrer med sikker hÄnd, hvad der sker, nÄr en dansk politimand pludselig skal i lag med dystre krÊfter pÄ den verdenspolitiske scene."

– Information

"Stage ved noget om de sager, han skriver om. En verden fuld af beskidte kneb, hvor det gĂŠlder om at holde hovedet koldt og revolveren velsmurt... Den bedste politiske spĂŠndingsroman fra det hjemlige i lande tider."

- Berlingske Tidende

Arne Sehested er navnet pÄ Jan Stages kriminalassistent, der igen og igen sÊttes pÄ sager, der fÞrer ham langt ud over Danmarks grÊnser. Intet er nogensinde, som det ser ud, og jo mere Sehested graver, des mere afslÞrer han om verdensomspÊndende sammensvÊrgelser, politisk magtspil og forbrydelser, der kan fÄ katastrofale konsekvenser pÄ verdensplan. Hver roman tager udgangspunkt i en aktuel konflikt sÄsom borgerkrigen i det tidligere Jugoslavien, kaos efter Sovjetunionens sammenbrud og frygten for atomvÄben. Man fÞlger altsÄ ikke bare Sehested i hans nervepirrende efterforskninger; man fÄr ogsÄ et indblik i den anspÊndte verdenssituation, der ligger til grund for de svimlende sammensvÊrgelser, som Sehested skal optrevle.

Den legendariske danske journalist og forfatter Jan Stage (1937-2003) var i mange Är Latinamerika-korrespondent for Information. EfterfÞlgende arbejdede han som rejsende reporter for Politiken og har blandt andet rejst i krigszoner verden over. Ud over essays og erindringer fra sin tid som korrespondent har Stage udgivet digtsamlinger og adskillige spionromaner. Hver romans handling udspiller sig i et nyt land, hvor Stage trÊkker pÄ sine egne erfaringer som udstationeret reporter.


Narrator: Eyvind SkjĂŠr
Duration: