(18)

Klods-Hans

audiobook & e-book


Eventyret om Klods-Hans der ligesom sine brÞdre vil fri til prinsessen, men han mÄ ikke fÄ en hest som dem. Derfor rider han pÄ sin ged og pÄ vejen finder han en dÞd krage og andre ting han vil forÊre prinsessen.

JĂžrn Jensen, fĂždt 1946, bĂžrnebogsforfatter, uddannet guldsmed og lĂŠrer. Som ny lĂŠrer for de smĂ„ klasser fandt han, at der var mangel pĂ„ egnet lĂŠsemateriale til begynderlĂŠsning, og det fik ham til selv at gĂ„ i gang med at skrive. Inspirationen henter han i sin egen barndom i 1950‘erne, men ogsĂ„ fra oplevelser med hans tre drenge danner grundlag for historierne.

JÞrn Jensen har fortolket og omskrevet en rÊkke af H.C. Andersens mest kendte eventyr til letlÊseligt sprog. GenfortÊllinger af store forfatteres vÊrker vÊkker altid debat: MÄ de overhovedet omskrives? GÄr den oprindelige Änd tabt? PÄ den anden side kan en omskrivning af det ellers noget kringlede, gammeldags sprog til et mere lÊsevenligt dansk netop vÊre anledningen til, at bÞrn og unge kommer i gang med at lÊse de klassiske fortÊllinger. Og mÄske senere fÄr mod pÄ at lÊse de originale fortÊllinger.