(34)

Koll pÄ AI

audiobook & e-book


Datorer med artificiell intelligens, AI, Àr trÀnade att hÀrma mÀnniskors sÀtt att lÀra sig saker och ta beslut. AI har utvecklats för att det kan hjÀlpa oss att hitta sjukdomar, stötta soldater i krig, hjÀlpa oss i vardagen och mycket annat praktiskt eller roligt. Men AI-system kan vara farliga om de anvÀnds pÄ fel sÀtt. En del tror att vi redan Är 2045 har skapat en dator som Àr lika smart som alla mÀnskliga hjÀrnor tillsammans. Det kan lÄta skrÀmmande.

Faktaserien "Koll pÄ" ger utrymme för lite lÀngre och mer djupgÄende fakta. Böckerna Àr rikligt illustrerade i fÀrg och svartvitt. SvÄra ord förklaras i marginalen, faktarutor ger extra och roliga fakta. Böckerna har innehÄllsförteckning och register. De hÀr böckerna Àr lÀmpliga att anvÀnda bÄde i undervisning, som bredvidlÀsning i skolan och för dem som gÀrna lÀser lÀttlÀsta faktaböcker. Serien Àr framtagen för högstadiet men passar ocksÄ vÀl för Àldre lÀsare, liksom för de lÀsare som vill ta steget frÄn böckerna i serien "Fakta om ..." till en lite större utmaning

LÀttlÀsta böcker frÄn Nypon Àr ofta nÄgot kortare, har alltid ett lÀttare sprÄk och ett innehÄll anpassat för den tÀnkta lÀsarens Älder.