(0)

Konemieli : Onko ajattelu ihmisen yksinoikeus?

audiobook & e-book


Lennokas ajatusmatka ihmismielen ja tekoälyn ydinkysymyksiin.

Voiko kone ajatella? Miten on mahdollista, että ihminen ja tekoäly pystyvät keskustelemaan keskenään sujuvasti? Tietokirja vertaa ihmismieltä ja maailmaa ällistyttänyttä generatiivista tekoälyä toisiinsa ja päätyy perimmäisten kysymysten äärelle.

Kuinka tekoälyn matemaattinen prosessointi eroaa ihmisaivojen hermoverkoista? Missä kaikessa tekoäly ja ihmismieli taas ovat samanlaisia? Voidaanko nyt tai joskus myöhemmin sanoa, että kone todella ajattelee?

Kirja avaa ajattelun rakenteita sekä ihmismielen että tekoälyratkaisujen näkökulmasta. Ihmismielen toimintaa valotetaan uusimman kognitiivisen psykologian, neurotieteen ja mielenfilosofian kautta. Tekoälyä puolestaan tarkastellaan tietojenkäsittelytieteen, koneoppimismenetelmien ja neuroverkkoarkkitehtuurien avulla.

Kirjan luettuasi ymmärrät, miten mieli toimii, mitä ajattelu on ja mistä tekoälytyökaluissa on oikeasti kyse.

Lauri Järvilehto, FT, on tietokirjailija, filosofi ja muusikko. Hän toimii Aalto-yliopistolla työelämäprofessorina ja tutkii ihmismielen ja uusien tekoälyratkaisujen toimintaa. Konemieli on Järvilehdon kahdeksas suomenkielinen tietokirja.