(0)

Konger uden land

E-book


Hvorfor er dansk politik sÄ kedelig? Hvorfor fik de tre mest farverige danske politikere gennem de senere Är lige netop ikke adgang til magtens centrum?

En af Danmarks mest erfarne politiske journalistisker, Erik Meier Carlsen, har sat sig for at besvare disse spÞrgsmÄl. Han portrÊtterer de tre "konger uden land", Svend Auken, Uffe Ellemann-Jensen og Ritt Bjerregaard, og beskriver deres karrierer, som bragte dem tÊt pÄ toppen, men netop kun tÊt pÄ.

Carlsen afdĂŠkker desuden de karakteristiske trĂŠk ved udviklingen i den politiske kultur, hvor vĂŠlgerne har gjort politisk holdning til en detalje i deres livsstil, hvor politikerne vĂŠrgrer for sig i skandalesager, og hvor magten udĂžves af professionelle og anonyme aktĂžrer i korridorerne.

Den danske journalist og forfatter Erik Meier Carlsen (f. 1947) har siden 1970‘erne var en stĂŠrk spiller inden for den danske journalistik. Han arbejdede i over ti Ă„r pĂ„ Information og har desuden vĂŠret politisk redaktĂžr pĂ„ Det Fri Aktuelt og senere for ugebrevet Mandag Morgen. I Ă„rene 2000-07 bestred Carlsen posten som chefredaktĂžr for B.T. Igennem sit forfattervirke har Erik Meier Carlsen udgivet bĂžger om samfund og politik, heriblandt "Konger uden land" (1996), "Politik i firserne" (1986) og "Plads for dem alle?" (1992).