(0)

Kootut teokset VIII

E-book


"Oli kerran kaksi nuorta ihmistÀ, jotka rakastivat toisiaan. Toinen sanoi: »SinÀ puhut minulle niin vÀhÀn rakkaudestasi.» Toinen sanoi: »MinÀ en voi.» Toinen sanoi: »MistÀ minÀ tiedÀn, rakastatko sinÀ minua ollenkaan? SinÀ et ole koskaan sanonut minulle sitÀ.» Niin kulkivat ne kaksi nuorta ihmistÀ ja kiusasivat toisiaan siksi kuin toinenkin vihdoin oppi sanomaan: »MinÀ rakastan sinua.»"

Ote Eino Leinon tarinasta "Rakkaus" teoksesta "PÀivÀperhoja"

"PÀivÀperhoja" julkastiin alun perin vuonna 1903. LyhyissÀ, useimmiten vain sivun mittaisissa tarinoissa pohditaan muun muassa rakkautta, unelmia ja itsen löytÀmistÀ. Monet nÀistÀ pienistÀ filosofisista tarinoista ovat ajankohtaisia myös tÀnÀ pÀivÀnÀ.

Eino Leinon kootut teokset "VIII" sisÀltÀÀ lisÀksi kuvaelmia ja nÀytelmiÀ. Mukana ovat "Shakkipeli", "Kirkon vihollinen", "Maan parhaat", "Ilotulitus" sekÀ "Karjalan kuningas".

Eino Leino (1878–1926) oli suomalainen kirjailija, runoilija ja lehtimies. HĂ€n oli yksi merkittĂ€vimpiĂ€ suomalaisia 1800- ja 1900-luvun vaihteen kirjailijoita. HĂ€nen runoillaan on edelleen vankka suosio. Vuosien saatossa moni sĂ€veltĂ€jĂ€ on inspiroitunut Leinon runoista: runoja on sĂ€veltĂ€nyt musiikiksi niin Erkki Melartin, Jean Sibelius kuin Kaj Chydenius. rnrnLeinolle on pystytetty patsas Esplanadin puistoon Helsinkiin.