(0)

Kristiina Halkola : Jos rakastat

E-book


OmaÀÀninen nÀyttelijÀ, laulaja ja poliitikko

Kristiina Halkola on ollut monena, ja paljon hÀnestÀ on sanottu ja kirjoitettu. Monesti hÀn on joutunut toteamaan, ettÀ muut ovat tietÀvinÀÀn paremmin millaista hÀnen elÀmÀnsÀ on, mitÀ hÀn on tehnyt ja mitÀ ajattelee.

TÀssÀ kirjassa Kristiina Halkola puhuu itse, omalla ÀÀnellÀÀn. Kirjassa kerrotaan, miten viisilapsisen perheen kuopuksesta nimeltÀ Marja tuli kaikkien tuntema Kristiina Halkola. Miten tie kulki eteenpÀin Kymijoen rannoilta, missÀ "sellu haisi ja sahat lauloivat kuin Aram Hataturjanin miekkatanssi". Miten pitkÀkoipisesta, lettipÀisestÀ teatterikoululaisesta tuli tyttö elokuvaan KÀpy selÀn alla. Miten yhteiskunnallinen omatunto herÀsi ja johdatti taistojen tielle, Helsingin kaupunginvaltuutetuksi ja ensimmÀiseksi Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi Suomessa. Miten rakkaus kuljetti ja kantoi.

TÀnÀÀn Kristiina Halkola on neljÀn lapsen Àiti ja kuuden isoÀiti, veteraaninÀyttelijÀ, komedienne ja laulaja, jonka olemus yhÀ syttyy paloon, kun hÀn laulaa Ei, minÀ en tarvitse puolikasta... tai:

...Jos rakastat pieniÀ tyttöjÀ,

pieniÀ tyttöjÀ, pieniÀ poikia,

koiria, mummoja, vanhojapiikoja, salaattia ja sellerinjuurta,

lampaanpaistia, kevÀtaamuja, kylmien asemien yksinÀisiÀ miehiÀ,

minÀ tulen sinun kanssasi merenrantaan ja piirrÀn,

piirrÀn kuvasi hiekkaan...