(0)

Kuningatar Elisabet

audiobook & e-book


Kuningattaren voiman vuodet

Eva-Maria Bastin Kuningatar Elisabet jatkaa vangitsevaa romaanitrilogiaa Elisabet II:n hallitsijakauden myrskyisistÀ alkuvaiheista.

Vuonna 1956 Englannin ja Kansainyhteisön kuningatar Elisabet II on juuri ehtinyt asettua rooliinsa, kun hÀn joutuu suurien haasteiden eteen. Maailmanpoliittinen tilanne kÀrjistyy Suezin kriisin myötÀ, ja samaan aikaan hovia piinaavat sitkeÀt huhut prinssi Philipin salasuhteista.

Perhe-elÀmÀÀ varjostaa myös kuningattaren sisaren, prinsessa Margaretin seurustelu hovin palvelusvÀkeen kuuluvan, eronneen miehen kanssa. Skandaali on valmis, kun Margaret pyytÀÀ lupaa avioliitolle. Lehdistö ottaa Elisabetin hampaisiinsa ja kansan mielipide jakautuu kahtia. Miten hovi pÀÀsee takaisin erityisesti nuoren vÀen suosioon?

Eva-Maria Bastin Kuningatar Elisabet on Elisabet II:n elÀmÀstÀ kertovan trilogian toinen osa. Se valottaa kiehtovalla tavalla kuningattaren ensimmÀisiÀ, ÀÀrimmÀisen haastavia vuosikymmeniÀ hallitsijana.

Eva-Maria Bast (s. 1978) on saksalainen journalisti ja kirjailija. Moniin saksalaislehtiin kirjoittanut Bast on ollut työssÀÀn erityisen kiinnostunut politiikasta ja historiallisista aiheista. Bast asuu miehensĂ€ ja viiden lapsensa kanssa Überlingenin kaupungissa. Kuningatar Elisabet on Bastin toinen suomennettu romaani. Elisabet-trilogian pÀÀtösosa ilmestyy suomeksi kesĂ€llĂ€ 2025.