(160)

Kuolema merkitsee omansa

audiobook & e-book


Nick Walton saa tyttöystÀvÀltÀÀn Logan SomervilleltÀ puhelun, joka jÀttÀÀ hÀnet avuttoman kauhun valtaan. HÀtÀÀntynyt Logan ehtii kertoa ajaneensa juuri kotitalonsa maanalaiseen parkkihalliin, jossa hiippailee oudosti kÀyttÀytyvÀ vieras mies. Sitten kuuluu vain kirkaisu, ja puhelu katkeaa.

Nickin hÀlyttÀmÀt poliisit ovat paikalla muutamassa minuutissa, mutta hÀmÀrÀstÀ parkkihallista löytyy vain Loganin auto ja hÀnen puhelimensa. 24-vuotias Logan on kadonnut jÀljettömiin. Samana pÀivÀnÀ tietyömiehet löytÀvÀt ylös kaivamansa asfaltin alta 30 vuotta aiemmin kuolleen nuoren naisen jÀÀnnökset. NÀillÀ kahdella tapauksella ei aluksi nÀytÀ olevan mitÀÀn yhteistÀ. Pian Brightonissa kuitenkin katoaa toinenkin nuori nainen ja löytyy taas yksi uhri vuosikymmenten takaa.

Koko kauhistuttava kuvio alkaa piirtyÀ, kun tunnetun lontoolaisen psykiatrin vastaanotolle ilmestyy outo mies. TÀmÀ sanoo omaavansa tÀrkeÀÀ tietoa Logan Somervillen tapauksesta. HÀn suostuu kuitenkin paljastamaan vain yhden asian. Ja sekin tieto nÀyttÀÀ aluksi tÀysin paikkansa pitÀmÀttömÀltÀ. Mutta vain aluksi. Pian Roy Grace saa todeta, ettÀ tÀmÀ yksi asia on avain sekÀ nykyiseen ettÀ menneeseen. On hyytÀvÀn ilmeistÀ, ettÀ Brighton on saanut ensimmÀisen sarjamurhaajansa.

Hauskana kuriositeettina kirjassa vilahtaa suomalainen huumepomo Jorma Mahlanen, ”The Slippery Finn”. Kodin turvana hĂ€nellĂ€ on 4 isoa rottweileria.


Narrator: Martti Ranin
Duration: