(4)

Livsopgaver: Samtaler om det moderne menneske

audiobook & e-book


Hvad skal vi med livet?

Hvad er vores opgaver som menneske i den verden, vi lever i, i livet som sÄdan, over for andre og os selv? Det diskuterer to af vores fremmeste menneskekendere i denne tankevÊkkende bog.

Bogen er et mĂžde mellem forfatter Katrine Marie Guldager og professor Svend Brinkmann og en samling af deres klummer ’Moderne mennesker’ i Politiken. Siden 2017 har de pĂ„ skift skrevet om det, der lĂ„ dem pĂ„ sinde. EfterhĂ„nden opstod tanken om, at der mĂ„ske i samlingen af de enkeltstĂ„ende klummer lĂ„ nogle universelle budskaber. De udpegede seks ting i livet, som ingen af os kan undlade at forholde os til. Livsopgaver, kalder de det. DerpĂ„ tjekkede de ind pĂ„ et hotel i KĂžbenhavn for i et dĂžgn at tale om dem.

Livsopgaverne er: Vi skal elske, vi skal arbejde, vi skal stifte familie, vi skal udvikle os, vi skal indgÄ i en samtid, og vi skal dÞ.

Forskellene pÄ de to, forfatteren og psykologen, er tydelige i bÄde samtaler og klummer, men sammen har de blik for bÄde det nÊre og fjerne, det konkrete og abstrakte, det store og smÄ. Begge henter inspiration i litteraturen og hos historiens store tÊnkere, og de er ikke bange for at udfordre sig selv og hinanden, nÄr de forsÞger at finde frem til, hvad vi skal med livet.

LÊs med, nÄr de taler om blandt andet kÊrlighed, arbejdsliv og dÞden.